Sardinia Contemporary Mosaic & Art Ploaghe hebben in tijden van corona een eerste online symposium georganiseerd.

Het thema was (T)ESSERE LIBERI (omaggio a Giordano Bruno), een hommage aan Giordano Bruno in combinatie met een soort van vrijheid (vrij vertaald)…
Gordano Bruno was een Italiaanse filosoof, priester, vrijdenker en kosmoloog uit de 16de Eeuw. Hij zie dat het universum oneindig was, dat alles een ziel had ook bijvoorbeeld stenen en is uiteindelijk op de brandstapel terecht gekomen voor zijn ideeën.

Dit is uiteindelijk mijn verhaal en werk geworden:
Titel : INFINITE UNIVERSE

Het universum is oneindig, tegenwoordig is dit een feit, in de tijd van Giordano Bruno was dat een idee waarvoor je op de brandstapel kwam. Dit is dus een planeet die ergens in dit oneindige universum ZOU kunnen bestaan. Hierdoor kan ik als kunstenaar mijn fantasie de vrije loop laten. Ik heb veel materialen gebruikt, maar ik heb de nadruk gelegd op kiezels, schelpen en marmer omdat dit drie materialen zijn die “oud leven” in zich dragen. Zoals altijd in mijn werk zie je kleuren en structuur van een afstand, maar je moet dichterbij komen om alle ‘verhalen’ die ze vertellen te ontdekken. Ik plaatste deze planeet op een houten sokkel, die ik met vuur bewerkte (een verwijzing naar de brandstapel waarop Bruno stierf).

De bol heeft een doorsnede van 40 cm