Van 8 oktober t.e.m. 8 januari 2022 neemt mijn ‘Dame in bikini’ uit de reeks ‘Romeins met een twist’ deel aan de Biënnale in Ravenna. Het werk werd samen met 33 andere werken geselecteerd uit 72 inzendingen om deel te nemen aan deze tentoonstelling (de datum op de poster klopt niet omdat het een week voor aanvang verlengd werd).
Iets waar ik enorm fier op ben.
In november reisde ik naar Ravenna om zelf ter plaatse de sfeer op te snuiven.
Ondertussen kreeg ik foto’s van vrienden en bekenden die wel daar konden zijn met de opening. Zag ik dat het MAR museum op hun Instagram al een foto van mijn werk deelde en hoorde ik van een bekende dat er ergens in Ravenna een grote poster hangt met mijn werk, ik ben benieuwd als ik eenmaal daar ben om alles te zien.
De eerste keer de onderneming om je werk op te sturen en op tijd te laten afleveren, was op z’n minst gezegd spannend, maar alles is goed verlopen zoals je kan zien.
Ondertussen ben ik terug van mijn trip naar Ravenna, waar ik mijn  idool Marco de Luca ontmoete, we gingen samen een tasje koffie drinken en daarna gaf hij 2 uur lang uitleg over zijn werk. Daarna gingen we kijken naar ‘Lady in bikini’ en de andere werken bij Opere dal Mondo. Dag 2 bezochten we de tentoonstelling ‘Prodigy kit’ in het MAR museum en tal van andere tijdelijke tentoonstellingen. Overal kom je winkeltjes tegen waar ze zeer commerciële mozaïekjes verkopen. De 3de dag werden we door Rosanna Fattorini meegenomen naar het huis van Sergio Cicognani, die onlangs overleed en één van de oudste mozaïekkunstenaars was in Ravenna. Zijn familie heeft een soort mini museum voor hem opgericht. In de namiddag vonden we de straat waar de grote poster hing van mijn bikini dame. Een zeer leerrijke, onvergetelijke ervaring weer dus.

Een paar foto’s van de meer dan 500 die ik nam.