Mieke Ceusters Mosaico

Van je hobby je beroep maken, wie wil dat niet?
Het begon allemaal met een opleiding hoger kunstonderwijs waar ik afstudeerde in de richting Vrije Grafiek. Na heel veel omzwervingen en weinig plaats voor creativiteit in mijn leven kwam ik op een dag een boek tegen met de titel ‘De kunst van het mozaïeken’. Als door een bliksemschicht geraakt wist ik het: “Dat is het! Dat wil ik gaan doen!”, ik zag vele werken samengesteld uit héél veel kleine steentjes in allerlei stijlen, tot dan toe was mozaïek beperkt tot hier een daar een Romeinse mozaïek die ik ergens ooit zag, maar nu zag ik een wereld van Hedendaagse mozaïek opengaan, mozaïek als kunstvorm, niet louter een ambacht. Dit was voor mij het begin van een heel nieuwe liefde, die nu ruim 18 jaar later alleen maar groter geworden is. Men zegt vaak dat je moet kijken naar je jeugd, wat je toen graag deed bepaald welke keuzes je zou moeten maken in je later leven. Als kind puzzelde ik heel graag, ook ministeck of ander fijn werk, daar kon ik mij helemaal in verliezen. En wat is mozaïek anders dan je eigen puzzels maken? En, nog beter, sindsdien heb ik nooit meer het gevoel gehad dat ik aan het werken ben.
Ik heb dus mijn passie gevonden.
En in het bijzonder het maken van Romeinse mozaïeken met een hedendaagse twist maakt mij helemaal gelukkig. Het vereenvoudigen naar de essentie, het beperkte kleurgebruik, de juiste marmers vinden, de juiste andamenti regels toepassen, … het draagt allemaal bij aan het plezier dat het maken van deze mozaïeken me brengt. Elk werk komt met zijn eigen uitdagingen waardoor het nooit saai wordt, dus het is ook nooit hetzelfde.
Ook voor jou maak ik met plezier een uniek werk: jouw favoriete artiest, jouw beroep, één van je kinderen of een dier waar je helemaal gek op bent,… alles kan van foto omgezet worden naar een mozaïek die lijkt op een oude Romeinse mozaïek. Er is altijd een twist, niet alleen in het onderwerp, soms ook in materialen die ik gebruik en ik zal ook altijd trachten iets toe te voegen wat niet strookt met de Romeinse tijd, bv een zonnebril of een speelgoed auto. Maar ze hebben allemaal 1 ding gemeen en dat is: elk steentje wordt handmatig gekapt en op de juiste plaats gezet, om zo tot een uniek werk te komen.
Heb je interesse om ook zo een werk te laten maken neem dan contact op om de mogelijkheden, details en prijs te bespreken.
Ik help je met heel veel plezier mee zoeken naar die ene juiste foto of die ene juiste twist.
Uiteraard kan je altijd terecht in mijn atelier (na afspraak) om een kijkje te komen nemen hoe het allemaal in z’n werk gaat.
Wees Welkom!

Wil je graag zelf leren mozaïeken, kan je terecht voor lessen bij mij in de academie van Wilrijk.
https://www.stedelijkonderwijs.be/academie-wilrijk/opleiding/moza%C3%AFek-18-jaar

Sinds juni 2016 kunnen vakmannen en -vrouwen een wettelijke erkenning aanvragen om hun ambachtelijke activiteiten en knowhow te valoriseren.
De activiteit moet een authentiek karakter hebben, gebaseerd op handenarbeid, kwaliteit, traditie en innovatie.
Het mijne werd net voor 6 jaar verlengd tot 18 juli 2028!